Zajímavosti

Jelikož často odpovídáme na mnoho různých dotazů, dovolujeme si sem vložit několik rad a informací ohledně křemeliny!

Křemelina pod mikroskopem

800px-Diatoms

 Kde všude můžete naší křemelinu zakoupit?

Najdete ji  ve vybraných zdravých výživách, regeneračních centrech, kosmetických a kadeřnických salónech.

Křemelina nepodléhá expiraci!

* D PURE, PET PURE ani FARM PURE křemelina nepodléhá expiraci ( je to hornina), to znamená, pokud se rozhodnete užívání křemeliny přerušit a uzavřete ji v originálním balení, nezkazí se! Kdykoliv se pak k jejímu užívání můžete vrátit.

Jaký je rozdíl mezi křemelinou pro lidi a tou pro zvířata?

Hlavní rozdíl je v čistotě křemeliny!

*D PURE křemelina je vždy před uvedením na trh kontrolována v akreditované laboratoři!

* Křemelina určena k lidské spotřebě je v nejvyšší možné kvalitě a čistotě oproti křemelině pro zvířata! D PURE může být podána i zvířatům, ale nikoliv naopak! PET ani FARM PURE není určena k lidské konzumaci!

* Další rozdíl je v ceně, náročnost kvality křemeliny pro lidskou konzumaci  ji činí dražší.

 Jak DPURE užívat?

* DPURE křemelinu užíváme na lačno, nejlépe ráno. Pokud to někomu nevyhovuje, může kdykoliv během dne nebo večera.

* Dospělí: 1 až 2 odměrky denně (stačí 1 odm.)

* Děti: 1/2 odměrky denně

* Dané množství DPURE rozmícháme ve studené vodě, případně džusu, šťávě,... zamícháme a vypijeme. Můžeme si dávku rozdělit i do dvou a užívat 2x během dne v polovičních dávkách. 

Jak dlouho křemelinu užívat?

* Pokud ji berete poprvé, začněte s menším množstvím (1 odměrkou) a postupně zvyšujte, může se vyskytnout krátkodobě zácpa, pokud se tak stane, snižte množství, zvyšte příjem tekutin a pokračujte. 

* Pokud ji chcete užívat jako antiprazitikum, je dobré DPURE užívat po dobu alespoň dvou až třech měsíců. Tuto kůru můžete opakovat  2 x ročně.

* Nebo D PURE můžete brát dlouhodobě 1odměrku denně pro doplnění minerálů, podporu imunity, trvalou očistu, atd...

DETOXIKACE, ANTIPARAZITNÍ LÉČBA

* DPURE – jako jeden z mála čistě přírodních produktů je vhodný a vysoce účinný při detoxikaci a protiparazitní léčbě, odstraňuje např. roup dětský, tasemnici, škrkavky,…

 DPURE na lidský organismus působí  třemi různými způsoby: 

1. Absorbuje - Křemelina má tvar válečků plných malých otvorů. Tyto válečky mají velice silný negativní náboj. Jak se tyto miliony malých válečků pohybují skrze žaludek a trávicí trakt, přitahují a absorbují bakterie, houby, prvoky, viry, pesticidy a zbytky jiných chemických látek, E-Coli a těžké kovy. Tyto toxiny jsou chyceny a vyplaveny ven z těla. Kromě toho jsou i větší paraziti, kteří mohou žít v trávicím ústrojí poškozeni křemelinou a později vyloučeni z organizmu. Všechny tyto aktivity vedou k mnohem zdravějšímu tělu. Mnoho konzumentů říká, že se prostě cítí lépe.

2. Čistí - Křemelina je velmi tvrdá. Na stupnici tvrdosti, kde je diamant na stupni 9, tak křemelina je na stupni 7. To je velmi důležité, protože jak tyto miliony drobných, tvrdých a ostrých válců křemeliny prochází tenkým a tlustým střevem,  čistí jejich stěny. Po pouhých několika měsících užívání křemeliny, už není stěna střeva potažená hlenem a v něm usazenými plísněmi.

* Pravidelné pohyby střev (to je nejčastější poznámka, kterou zmiňují uživatelé )

* Zdravější střevo. To je obzvláště důležité, jak stárneme. Čistým zdravým tlustým střevem zabráníme tvorbě polypů, rakovině a vředů.

* Mnoho uživatelů hlásí po užívání křemeliny zvýšenou energii a sníženou potřebu spánku. To je dosaženo tím, že se potraviny a živiny lépe vstřebávají do krevního oběhu. Přes znečištěné tlusté střevo se mnoho živin a potřebných látek nevstřebá.

3. Vyživuje - Křemelina obsahuje 15 přirozeně se vyskytujících minerálů, které jsou vynikající pro tělo. Tyto minerály podporují zdravější a lesklejší vlasy, kůži a nehty. Přísun minerálů do organizmu poskytne tělu více dobré energie a vytrvalosti.

* Malé množství křemeliny se dostane a vstřebává do krevního oběhu jako oxid křemičitý. Jednou z výhod křemene je, že pomáhá ničit špatné tuky. Díky tomu někteří konzumenti zmiňují, že pozorují snížení hladiny cholesterolu a i vysokého krevního tlaku.

Klademe veliký důraz na kvalitu a čistotu naší křemeliny!

UPOZORNĚNÍ

Při nákupu křemeliny od jakéhokoliv dodavatele, věnujte pozornost především údaji o hmotnosti, nikoliv o objemu balení, předejdete tak zklamání z nákupu velkého, leč poloprázdného balení!

Z opakované naší i vaší zkušenosti také dbejte opatrnosti při nákupu "levné" křemeliny, ne vždy můžete ušetřit!

 

SUROVINY, KTERÉ se POUŽÍvají pro výrobu deodorantů značky Deoguard

 
MAGNESIUM HYDROXIDE / HOŘČÍK

Minerál nezbytný pro život a nepostradatelný pro více než 300 enzymatických procesu lidského těla. Bez hořčíku by organismus nemohl normálně fungovat, vytvářet energii, urdžovat správný srdeční rytmus. Jako jeden z mála minerálu se velmi dobře vstřebává také pokožkou, a tak kromě deodorační funkce si aplikací deodorantu také pomáháte doplnit horčík. Na rozdíl od jedlé sody ( jenž se běžně používá především v tuhých deodorantech a může dle našich zkušeností při dlouhodobém vyvolávat alergie) je hořčík velmi vhodný pro dlouhodobou péči citlivé pokožky podpaží. Magnezium, které používáme je získáváno šetrnou metodou z chloridu hořečnatého (původem z mořské vody mrtvého moře).

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE

Olejovitá tekutina, tzv. "suchý olej". Pro své vynikající vlastnosti je předurčen pro použití také právě v deodorantech. Velmi rychle se vstřebává, hydratuje a po aplikaci zanechává na pokožce sametově jemný pocit. Vyrábí se z přírodního kokosového oleje jeho frakcionizací / rozdělením a následným odstraněním nežádoucích mastných kyselin (jako např. kys. laurová), ale zároveň jsou zachovány kyselina kaprylová a kyselina kaprinová, které propůjčují oleji skvělé vlastnosti. Olej je certifikován pro použití v přírodní kosmetice.

STEARYL ALCOHOL

Látka přírodního původu a vyrábí se z kyseliny stearové kokosového oleje. Je velmi stabilní, má voskovou strukturu. Na kúži vytváří jemný film, který výrazně podporuje její hydrataci. Je velmi vhodný pro senzitivní pokožku. Surovina je certifikována pro použití v přírodní kosmetice.

MARANTA ARUNDINACEA ROOT POWDER / ARROWROOT / MARANTA TŘTINOVITÁ

Lehce stravitelný škrob získaný s oddenku této jihoamerické rostliny. Používá se především v potravinářství jako zdravá alternativa klasických škrobů s pozitivními vlastnostmi na lidské zdraví. V posledních letech rychle roste jeho popularita ve využití v přírodní kosmetice, především v pudrech a deodorantech, kde účinně absorbuje pot. Jedná se o čistě přírodní produkt.

COCOS NUCIFERA OIL / KOKOSOVÝ OLEJ

Získává se z bílé dužiny kokosového ořechu – plodu kokosové palmy, která má svůj původ v Indickém oceánu. „Olej“ je bílý a tuhý, ale rozpouští se již při 25°C. Je z větší části nasycený a proto stabilní. Má velmi dobrou přilnavost, a proto se v kosmetice používá často do opalovacích přípravků, přípravků na vlasy, masážních olejů a deodorantů. Pleť je po jeho použití hladká a jemná.

HYDROGENATED RAPESEED OIL

100% přírodní zahušťovadlo olejů, vytváří s nimi jemné, krémové a gelové textury. Na pokožce vytváří jemný hydratační film. Neobsahuje palmové tuky a je certifikován použití v přírodní kosmetice.

BUTYROSPERMUM PARKII - BAMBUCKÉ MÁSLO (KARITÉ/SHEA BUTTER)

Máslovník africký, který do Evropy z Afriky přivezl objevitel Mungo Park - odtud název. Strom dorůstá výšky až 20 m a plodit začne až po 40 letech. Z jednoho stromu se získá asi 20 kg plodů - bobulí jako větší švestky a každá obsahuje až 3 semena, z nichž se lisuje máslo – asi 1,5 kg ze stromu.

Kromě velkého podílu nenasycených mastných kyselin, obsahuje kyselinu skořicovou, která je známá svými ochrannými schopnostmi, rostlinné steroly a vitamíny. Máslo má úžasnou schopnost zjemňovat pokožku, důležitou roli sehrává při ochraně pokožky před UV zářením, napomáhá regeneraci buněk a kapilárního mikrooběhu, proto působí hojivě na poškozenou a poraněnou kůži. Je účinné při prevenci strií, pokožka je po něm velmi vláčná. Má protizánětlivé účinky a lze jej užít i při léčení revmatismu. Díky své schopnosti pronikat rychle horní vrstvou pokožky a do hloubky je výborným nosičem účinných látek (vitamínů, výtažků apod.).

TRIETHYL CITRATE

Lipofilní kapalina vyrobená z přírodních zdrojů (jine oznaceni lemon ester) Je ideálním doplňkem v deodorantových formulacích, protože na bázi esterázy inhibuje metabolismus složek potu, které způsobují zápach. Tato účinná látka neovlivňuje přirozenou kožní flóru. Surovina je certifikována Ecocertem.

CANDELILLA CERA / KANDELILOVÝ VOSK

Jedná se o čistě přírodní látku - vosk, který je zśkávan z listů mladých keřů středoamerické rostliny Europhorbia cerifera (Pryšec voskodárný). Je žlutohnědé barvy, je tvrdý a křehký a má podobné vlastnosti jako včelí vosk a my jej používáme v našich veganských formulacích (včelí vosk je živočišný produkt, který se v produktechnemá vyskytovat).

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL / JOJOBOVÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ

Jojoba- stálezelený divoce rostoucí keř, který roste v Sonorské poušti v jihozápadní části USA a v suchých oblastech Mexika. Dnes se pěstuje v mnoha vyprahlých oblastech, od Izraele po Jižní Ameriku. Dokáže vzdorovat extrémně vysokým teplotám v poušti, vydrží až rok bez jakékoliv vláh, ale květy a semena vyžadují malé množství vlhkosti. Až 60% semen tvoří olej. Američtí indiáni jej odedávna používali v péči o vlasy, ale také jako léčivý prostředek, byl součástí mnoha balzámů.  Složení jojobového oleje se podobá složení vorvaního oleje, je velmi příznivý pro pokožku. Chemicky se jedná o vosk, protože neobsahuje triglyceridy. Při nízké teplotě tuhne. Je ideální na rozpraskané ruce a pokožku a také na omrzliny. Ve farmaceutickém průmyslu se používá pro mírnění kožních obtíží – ekzémů, lupů a akné. Používá se jako ochranný olej, ale také jako ideální olej pro mírnění produkce kožního mazu, obsahuje protizánětlivé složky, takže se v kombinaci s jinými rostlinnými a éterickými oleji používá i v produktech pro aknozní pleť. Napomáhá zmírnit zánětlivé kloubní potíže např. při artritidě. Olej je velmi stabilní. Používáme olej za studena lisovaný.

SODIUM LAUROYL LACTYLATE

Je povrchově aktivní látka získávána z kokosového oleje ( esterifikací kyseliny laurové uvolněné z oleje vodní destilací a její následnou neutralizací vzniká sodium lauroyl laktát). Běžně se používá také v potravinářství. V kosmetice se využívá jeho výborných hydratačních a antimikrobiálních vlastností.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL / MANDLOVÝ OLEJ

Dnes se mandle původem ze střední Asie pěstují ve všech zemích kolem Středozemního moře, na pobřeží Černého moře a v Kalifornii. Olej se lisuje ze semen – mandlí – mandle sladké. Olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny a je v kosmetice velmi oblíbený. Nevstřebává se příliš rychle, a tak zanechává na pokožce nějakou dobu kluzkou vrstvičku. Má blahodárné účinky na suchou pokožku a je celkově zklidňující. Součástí nezmýdelnitelného podílu je vitamín E a squalen.

RICINUS COMMUNIS SEED OIL / RICINOVÝ OLEJ

Český botanický název - Skočec obecný. Je lisován ze semen tohoto rychle rostoucího polokeře, který pravděpodobně pochází z Afriky nebo Indie. Olej se získává lisováním za studena, je velmi stabilní a nežlukne. Je velmi hustý a příznivě působí na stabilitu mastí a krémů. Jeho význam spočívá především ve tvorbě ochranného filmu, který zabraňuje vysoušení pokožky a chrání před vnějšími agresivními vlivy.

TOCOPHEROL / VITAMÍN E

přírodní verze vitamínu E, která se produkuje z obilných klíčků. Je silným antioxidantem, bojuje proti negativním vlivům volných radikálů z okolního prostředí. V kosmetice zároveň prodlužuje trvanlivost a stabilitu produktů.

 AQUA / VODA

V našich přípravcích používáme vodu vyčištěnou pomocí reverzní osmózy (způsob kdy se voda nijak chemicky neupravuje, ale je protlačována přes membránu, která spolehlivě zachycuje nečistoty, bakterie apod.)

SALVIA OFFICINALIS OIL - ESENCIÁLNÍ OLEJ ZE ŠALVĚJE

Olej získávaný z listů rostliny je známý svými antibakteriálními a antivirálními vlastnostmi. Významně omezuje růst choroboplodných zárodků. Omezuje pocení tím, že zabraňuje mikrobiálnímu rozkladu potu, a tím i vzniku zápachu, velmi dobře také deodoruje.

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL /ESENCIÁLNÍ LEVANDULOVÝ OLEJ

Název pochází z latinského lavare - tj. omývat se, protože ji Římané používali jako přísadu do koupele. Silice se získává parovodní destilací květů. V kosmetice je vhodná pro každý typ pleti. Má výrazný vliv na tvorbu nových kožních buněk, normalizuje produkci kožního mazu, je antiseptická a brání tvorbě jizev.

ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT Z ROZMARÝNU

Získává se z listů rozmarýnu. Příjemně voní, prokrvuje, zahřívá, stimuluje nervovou soustavu, v masážních přípravcích pomáhá odstranit svalovou únavu.

SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT ZE ŠALVĚJE

Jedná se o lehčí verzi než esenciální olej ze šalvěje, má však podobné účinky.

MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT/ EXTRAKT Z MÁTY PEPRNÉ

Extrakt tonizuje, uklidňuje  a zároveň chladí a prokrvuje citlivou pokožku podpaží, příjemně svěže voní

 
CURCUMA ZEDOARIA ROOT EXTRACT / EXTRAKT Z KURKUMY

Extrakt vyniká svými protizánětlivými, antivirovými, antioxidačními a uklidňujícími účinky.

CITRUS, AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL / BERGAMOTOVÝ OLEJ

Esenciální olej získaný z bergamotových plodů, v našem případě tzv FCF ( bez furocoumarinu / bergaptenu ). Nádherně voní.

CITRUS AURANTIFOLIA FRUIT OIL

Esenciální olej získaný z limetky. používáme ve směsi s bergamotovou silici jejíž vůni zjemňuje.

CITRUS LIMON FRUIT EXTRACT / EXTRAKT Z CITRÓNU

Má vynikající exfoliační a adstringentní účinky, napomáhá tlumit projevy akné.

PIMPINELLA ANISUM FRUIT EXTRACT / EXTRAKT Z ANÝZU

Účinně potlačuje růst patogenních bakterií a plísní.

 
ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT Z ALOA VERY

Uklidňuje a napomáhá rychlé regeneraci podrážděné pokožky.

ILEX PARAGUARIENSIS LEAF EXTRACT / EXTRAKT Z CESMÍNY PARAGUAYSKÉ

Extrakt z listů jihoamerického stromu, ze kterého se po staletí připravují stimulační čaje s vysokým obsahem antioxidantů. Velmi dobře tonizuje pokožku a snižuje její podráždění.

CHARCOAL POWDER / AKTIVNÍ DŘEVĚNÉ UHLÍ

Jedná se o vysoce čisté aktivní dřevěné uhlí vyráběné speciální metodou z bambusu a kokosových skořápek bez použití chemikálii. Má vynikající schopnost absorbovat toxiny z kůže a těla, čistit ucpané póry a také velmi účinně pohlcuje pachy.

GLYCERIN

Rostlinný produkt, který běžně se vyskytuje ve všech olejích a tucích. V kosmetice napomáhá ostatním látkám jejich rychle absorpci.

P-ANISIC ACID

Přírodní sloučenina (karoxylová kyselina), která se nachází v semenech anýzu.  Pro její unikátní vlastnosti - zabraňuje růstu plísní a množení bakterií, je v poslední době využívána jako přírodní forma konzervantu.

ALCOHOL DENAT.

Vyráběn fermetací rostliných cukrů (obilovin, cukrové třtiny, kukuřice apod.) Po dlouhá léta patří ethanol k výborným prostředkům k dezinfekci. V deodorantech je používán právě pro tuto vlastnost a také výrazně zpříjemňuje komfort při používání - deodorant po aplikaci nestéká, rychle se odpaří a nezanechává pokožku mokrou.

PHENETHYL ALCOHOL

Je přirozenou součástí některých esenciálních olejů, má charakteristickou slabou vůní růží, používá se jako přírodní konzervant do certifikované přírodní kosmetiky.

GLYCERYL CAPRYLATE

Opět je se jedná o přírodní konzervant se silnou aktivitou proti bakteriím a kvasinkám.